EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дойче Банк планира "лоша банка"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дойче Банк планира "лоша банка"

mail14:32 | 17.06.2019прегледи 651 коментарикоментари 0


Дойче банк" (Deutsche Bank AG) планира да създаде така наречената "лоша банка", която да включва до 50 млрд. евро от слабо представящите се активи на кредитната институции, като това е част от плановете за широко преструктуриране на банката, съобщава "Файненшъл таймс".

Водещата немска банка също така планира да намали или затвори операциите си при търговията с акции извън континентална Европа, допълва финансовото издание, цитирайки четири свои източници, запознати с плановете на "Дойче банк".

Очаква се изпълнителният директор на банката Кристиан Севинг да обяви тези планове, когато през юли бъдат представени шестмесечните резултати на "Дойче банк".

Според източниците на изданието, общият брой на необслужваните активи на банката продължава да се променя между 30 и 50 млрд. евро и може да съставлява 14% от нейния финансов баланс.

"Дойче банк работи по мерки за ускоряване на трансформацията, за да подобри устойчивата си рентабилност. Ще информиране всички заинтересовани страни, ако и когато е необходимо", съобщи банката за "Файненшъл таймс".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4091