EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дойче Банк пак се огъна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дойче Банк пак се огъна

mail11:40 | 26.07.2018прегледи 1079 коментарикоментари 0


Дойче банк отчете спад на нетната печалба през второто тримесечие с 14% спрямо година по-рано, като това става в период на преструктуриране на най-голямата германската банка под ръководството на нейния нов изпълнителен директор Кристиан Севинг.

Нетната печалба през второто тримесечие се сви с 14% до 401 млн. евро спрямо 466 млн. евро година по-рано. В същото време приходите останаха без промяна на ниво от 6,6 млрд. евро, преустановявайки по този начин резкия спад от предходните години.

Трябва да се има предвид, че през миналата седмица Дойче банка вече отбеляза, че очаква нетна печалба, която да е двойно по-добра от осреднените прогнози на анализатори и икономисти за доста по-скромна печалба в размер на едва 159 млн. евро. Това представляваше една от редките добри новини за големия немски кредитор, който е принуден да съкращава разходите, за да съживи рентабилността.

Дойче банка опитва да се стабилизира след три последователни години на загуби на фона на резки промени в управлението, намаляване на пазарния дял, понижение на нейния кредитен рейтинг от агенция "Стандард енд Пуърс" и след неуспешен банков стрес тест на нейното американско поделение от страна на Федералния резерв на САЩ.

"Последните финансови резултати бяха постигнати на фона на ускорено изпълнение на стратегическите мерки, обявени от новия мениджърски екип в началото на тримесечието", се казва в изявление.

"През второто тримесечие ускорихме значително преструктурирането на нашата банка и доказахме устойчивостта на нашия глобален бизнес", заяви новия главен изпълнителен директор Кристиан Севинг./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg