EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дойче Банк: Еврозоната ще остане цяла

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дойче Банк: Еврозоната ще остане цяла

mail12:00 | 21.11.2012прегледи 617 коментарикоментари 0


Еврозоната ще остане цяла, а бавният темп на възстановяване на икономиката й ще създаде възможности за външните инвеститори, според съпрезидента на Дойче банк (Deutsche Bank), най-голямата германска банка, Аншу Джайн, цитиран от Ройтерс, пред бизнес лидери в Дубай.
Вероятността някоя страна да напусне валутния съюз е намаляла, отбеляза Джайн. Опасенията, че е възможно "периферни" държави от еврозоната като Гърция да се отделят, преследват пазарите и политиците от избухването на дълговата криза, отбелязва Ройтерс. "По принцип вярваме, че еврозоната ще остане цяла", каза Джайн, допълвайки, че "опасността, с която пазарите спекулират, някоя държава да обяви дефолт или да напусне еврозоната, е избледняла".
Джайн използва посещението си в района на Залива, за да очертае възможностите пред суверенните фондове на страните от региона за инвестиции в Европа в период, когато много от страните членки на ЕС се борят да възстановят икономиките си. В опит да привлекат инвестиционен интерес към икономиките си европейските лидери се насочват към държавите от Залива, които са натрупали големи резерви благодарение на петролните си приходи.
"Според мен еврозоната ще бъде стабилна", отбеляза Джайн, който е в региона на Залива за седмица. Съпрезидентът на Дойче банк предупреди също така, че световният банков сектор ще се свие силно заради регулациите, приети в следствие на финансовата криза, които според него могат да доведат до намаляване на кредитирането за икономиката.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045