EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дойче банк глобена за пране на пари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дойче банк глобена за пране на пари

mail07:00 | 01.02.2017прегледи 1387 коментарикоментари 0


Германската банка „Дойче банк“ е глобена с 630 млн. долара от американските и британски регулатори във връзка с руски план за пране на пари, съобщава BBC. В рамките на престъпна схема, клиенти незаконно са прехвърлили 10 млрд. долара от Руската федерация чрез акции, купени и продадени чрез офиси на банката в Москва, Лондон и Ню Йорк. Според властите „Дойче банк“ е пропуснала „многобройни възможности“ да засече, разследва и спре схемата.

Това не са първите неприятности около германската банка. През юни миналата година три важни финансова регулатора порицаха банката за грешки в управлението, отбелязвайки, че това може да има широки последици за нейните цялостни финансови операции.

Федералният резерв на САЩ и Международният валутен фонд посочиха, че основни въпроси, свързани с управлението на Дойче банк, засилват опасенията за рисковете, които кредитната институция поставя пред финансовата стабилност.

Отхвърляйки капиталовия план на американското поделение на Дойче банк, Фед заяви, че недостатъци в рисковия мениджмънт и инфраструктурния контрол в компанията ограничават надеждността на процеса за капиталово планиране. Клонът на германския кредитор в САЩ се оказа една от двете банки, заедно с американското поделение на испанската Banco Santander SA, чиито капиталови планове бяха отхвърлени след проведения от Фед годишен банков стрес-тест.

Федералният резерв също така намери съществена слабост в капиталовия план и на американската Morgan Stanley, но въпреки това го одобри, макар и под условие.

Международният валутен фонд също споделя опасенията на Фед относно рисковия мениджмънт (управлението на риска), посочвайки в свой доклад, че Дойче банк представлява най-рисковата финансова институция в света като потенциален източник на външни шокове за финансовата система.

Сред всички глобални системно значими банки Дойче банк се явява най-важен нетен приносител на системен риск, следвана от британската банка HSBC и швейцарската Credit Suisse, се посочва в последен доклад на МВФ – "Програма за оценка на финансовия сектор".

Институцията, базирана във Вашингтон, също така заяви, че германската банкова система като цяло представлява по-висока степен на възможен "външен заразен ефект" в сравнение с рисковете, които тя поставя за самата германска финансова система.

Пак през миналата година банката беше глобена  от независимия регулатор на "Уолстрийт" – FINRA – с 6 млн. долара за неизпълнение на задължението за предоставяне на навременни и точни данни за нейната търговия и транзакции. Наложеното на Дойче банк наказание от страна на Регулаторния орган на финансовата индустрия (FINRA) е най-голямото в историята по въпроси, свързани с т.нар. "сини отчети" (изискванията за предоставяне на Комисията за ценни книжа и фондови борси на информация, свързана с търговията и финансовите транзакции на дадена финансова институция).


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 896