EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дойде времето на строгите икономии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дойде времето на строгите икономии

mail12:40 | 23.07.2010прегледи 581 коментарикоментари 0


Вече отмина времето на плановете за съживяване, за да бъде стимулирана световната икономика, и настъпи времето на икономиите, за да бъдат укрепени държавните финанси, станали жертва на безпрецедентно влошаване, заяви днес президентът на
Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише, цитиран от АФП.
Без политиката на съживяване, възприета по време на кризата, икономиката щеше да изпадне в тежка рецесия, но "сега настъпи времето да възстановим бюджетната стабилност", пише Трише в статия, публикувана във в. Financial times.
"Влошаването на бюджетите, на което сме свидетели, е безпрецедентно", подчертава централният банкер, допълвайки, че до края на годината бюджетните дефицити в еврозоната ще отчетат нарастване с над 20 пункта спрямо 2007 година, на САЩ - с 35
пункта, а на Япония - с 45 пункта.
"С течение на време ние виждаме до каква степен опростеното докрай послание към всички развити икономики под девиза: "Съживявайте, стимулирайте, правете разходи!" е било злополучно", посочва Трише.
"Сега вече няма никакво съмнение, че във всички страни е наложително да бъде изградена надеждна стратегия за укрепване на бюджета", заключава президентът на ЕЦБ, цитиран от Франс прес.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg