EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Договори между 12 китайски и български фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Договори между 12 китайски и български фирми

mail12:45 | 25.03.2014прегледи 831 коментарикоментари 0


12 китайски и български фирми подписаха договори по време на Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“ в Новотел Пловдив. Документите подписаха инж. Пламен Панчев, председател на Съвета на директорите на „Сиенит Холдинг“ АД и Liu Yang, директор на Huawei Technologies Bulgaria. Останалите фирми са Mindray & Infinita, Hytery & Sectron Ltd, BGI & Genic Laboratory, Mindray & Dutchmed International EOOD, TP-Link & Virtualna zona ODD, TP-Link & Lancom Co. Ltd.
Свидетели на сключените споразумения станаха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на Шънджън Ксу Цин. Преди това те самите се подписаха върху договора за побратимяване между Града под тепетата и 16-милионния китайски град.
„Нашето правителство насърчава сътрудничеството на регионално ниво“, подчерта в своята приветствена реч по време на форума китайският посланик в България Н. Пр. Уей Дзинхуа.
В потвърждение на неговите думи кметът на Шънджън връчи на Ангел Христозов, председател на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие (БКАБР), символичен ключ за офиса, който общината на китайския мегаполис предоставя на сдружението. Градоначалникът не пропусна да благодари на БКАБР за организацията на форума. Съорганизатори на „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“ са също CCPIT Шънджън, общините Пловдив и Шънджън.
Шънджън е първият китайски град, който преди 33 години получава статут на специална зона. Тук е съсредоточена най-високотехнологичната част на Китай. И въпреки мащабното производство, това е градът с най-чист въздух сред китайските мегаполиси. На 537.4 милиарда долара се равнява годишният внос-износ на града на иновациите. Шънджън е лицето на Поднебесната империя по света. „Нашето правителство насърчава предприятията да работят в България“, подчерта на срещата си с ръководството на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие кметът Ксу Цин. „Ние предлагаме на китайските предприемачи най-ниските данъци в ЕС и готов инвестиционен продукт – Тракия икономическа зона. Миналата седмица подписахме споразумение с 9 общини и 2 клъстера, което дава възможност "Тракия икономическа зона" да стане общ проект между България и Китай, а това е и моята мечта - Европа и Китай да се срещнат в Пловдив“, посочи инж. Пламен Панчев, един от основателите на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg