EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Доволни ли са гърците?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Доволни ли са гърците?

mail15:39 | 22.11.2018прегледи 714 коментарикоментари 0


Гражданите на Гърция са песимистично настроени за състоянието, в което се намира страната им. Това показва проучване, цитирано от водещия атински ежедневник Kathimerini.
Резултатите от анкетата показват, че според 74% от гърците ситуацията в родината им се влошава, а едва 17 на сто от гражданите на южната ни съседка са уверени, че страната прави стъпки в правилната посока. За седем на сто от респондентите Атина не води нито добра, нито лоша политика.
На въпроса как оценяват това, което се случва в Гърция понастоящем, 22% отбелязват, че изпитват разочарование, 21% - гняв, а 19% - безпокойство. Около 84% от участниците в анкетата заявяват, че са недоволни от начина, по който правителството се справя с проблемите на страната, а 76% не са доволни от начина, по който опозицията отговаря на същите ключови въпроси, уточнява агенция Фокус .
Според 43% от участвалите в проучването лидерът на опозиционната „Нова демокрация“ Кириякос Мицотакис е най-подходящ за премиерския пост, докато 25% са на мнение, че Ципрас е по-удачният избор. Останалите твърдят, че нито един от двамата не е добър за поста.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg