EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Добри пътища, за да има инвеститори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добри пътища, за да има инвеститори

mail10:00 | 06.08.2012прегледи 978 коментарикоментари 0


Ришки проход се очаква да бъде открит следващото лято. В момента проходът се рехабилитира с 54 млн. лева. Според министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Ришки проход ще бъдат ремонтирани над 20 съоръжения, по голяма част от които са мостове. Пред Радио „Фокус”-Бургас тя посочи още, че в Бургаско предстои откриването на още две третокласни пътни отсечки. Това са пътят Ахтопол-Резово, който според министъра ще бъде открит до дни, както и пътят Ясна поляна-Приморско.

Пет месеца предсрочно бе пуснат за движение основно ремонтирания пътен участък Сунгурларе-Мъдрино. Пътят свързва Сунгурларе с главния път Шумен-Карнобат и е изключително важен за района. „Не делим пътищата на по-малки и по-големи, на по-важни и по-маловажни. Важното е хората да пътуват бързо, безаварийно и сигурно. Това е нашата цел. Над 2 млн. лева от държавния бюджет са инвестирани в тази 12-километрова отсечка”, каза министър Павлова. По думите й в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са били получени множество оплаквания, свързани именно с този участък. „Такъв основен ремонт на пътя Сунгурларе-Мъдрино не е правен повече от 30 години. Вярвам, че този път, както и Ришки проход, който в момента се рехабилитира, ще накарат инвеститорите за повярват, че този район е добър за техните инвестиции”, допълни Павлова.
„Близо 1 милиард лева са инвестиците в Бургаския регион по Оперативна програма „Регионално развитие” (ОПРР). Те са насочени в изграждането на образователна, пътна и здравна инфраструктура. Като министър на регионалното развитие за мен е важно всички региони на страната да се развиват успешно, така че да няма опустяващи райони, а навсякъде хората да остават да живеят и работят с желание по родните си места”, каза още министър Павлова при откриването на пътя Сунгурларе-Мъдрино, цитирана от пресцентъра на МРРБ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049