EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Добрев уволни шефа на "Трафоелектроинвест"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добрев уволни шефа на "Трафоелектроинвест"

mail14:15 | 19.10.2012прегледи 731 коментарикоментари 0


Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който не се съобразява с волята на правителството за спиране на проекта АЕЦ "Белене". Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на брифинг в МИЕТ. Поводът за него бе писмо, изпратено от управителя на "Трафоелектроинвест" (предприятие от системата на НЕК) Марин Ангелов до кмета на Свищов за изграждане на инфраструктура за атомната централа. В документа се иска да бъде осигурено трасе за прокарване на далекопровод 400 киловолта до площадката на АЕЦ "Белене", подстанция "Царевец".
Това писмо представлява саботаж срещу българското правителство, затова вече съм разпоредил Марин Ангелов да бъде уволнен, обяви министър Добрев. До края на деня в понеделник трябва да бъде извършена проверката за останалите участвали в изготвянето на писмото, допълни той.
Министър Добрев съобщи още, че изпълнителните директори на НЕК Крум Анастасов и на БЕХ Михаил Андонов не са били информирани за писмото. Той бе категоричен, че инфраструктура за АЕЦ "Белене" не се строи./МИЕТ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 911