EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

До 7 години Китай световен лидер в промишленото производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До 7 години Китай световен лидер в промишленото производство

mail17:51 | 03.02.2010прегледи 833 коментарикоментари 0


Китай може да задмине САЩ и да стане водещата страна в света по промишлено производство. Тази прогноза се съдържа в разпространен днес доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), посветен на икономическото положение в Китай, предаде ИТАР-ТАСС.
Представяйки документа, заместник-генералният секретар на ОИСР Пиер Пабло Падоан посочи, че "колосалният правителствен пакет от икономически стимули е помогнал на китайската икономика да излезе първа от глобалната криза сред водещите икономики".
"Във връзка с това предвиждаме, че през следващите 5 - 7 години Китай ще задмине САЩ и ще заеме първо място в света по промишлена продукция", каза Падоан.
В доклада на ОИСР се съдържа анализ за постиженията на китайската икономика през последните пет години, разглеждат се перспективи за дългосрочното развитие на страната и предизвикателствата, пред които предстои да се изправи Китай.
Според авторите на документа е необходимо да се увеличат разходите в социалната сфера, продължаване на реформите на финансовата система и по-голяма гъвкавост на курса на националната валута - юана.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg