EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

До 17 % спад на цените през зимата в Пампорово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До 17 % спад на цените през зимата в Пампорово

mail12:15 | 21.09.2010прегледи 638 коментарикоментари 0


Хотелиери в Пампорово въвеждат намаление на цените с 10-17 на сто за следващия зимен сезон, съобщи Пантелей Мемцов - председател на Регионалната туристическа асоциация "Родопи". 
Според него поевтиняването в хотелите важи както за офертите към туроператорите, така и за цените на рецепция. Това е закономерна стъпка за привличане на нови пазари в периода на осезаемо намаление на туристическия поток заради кризата, смятат
 хотелиери.
Намаляването на цените е договорирано още при сключването на предварителните договори с туроператорите в края на миналия сезон. Отчитайки поевтиняването, минималните разценки за нощувка в Пампорово "падат" до 25-30 лева, а максималните стойности в най-луксозните хотели и в зависимост от периода са в пъти по-скъпи.
И през тази зима се залага главно на английски и на ирландски туристи, уточняват от асоциацията "Родопи". Оптимистичните прогнози за по-успешен скисезон в Пампорово са свързани с очакванията да се запази засиленият интерес от румънски, руски,
македонски, турски туристи.
Пистата "Стената" в курорта ще бъде изцяло осветена с  възможност за нощно каране на ски, информират от "Пампорово" АД.
Така става възможно и нощно спускане от вр. Снежанка, след като досега бе осветен само участък от пистата. Дружеството ще достави и 10 допълнителни оръдия за изкуствен сняг. След края на летния сезон продължава рекултивирането и разширяването на скипистите.


Тагове: сезон, цени, пазари
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189