EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ДНСК премахна 400+ незаконни сгради

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДНСК премахна 400+ незаконни сгради

mail13:30 | 02.07.2015прегледи 2285 коментарикоментари 0


От началото на 2015 год. от органите на ДНСК са премахнати над 400 незаконни строежа, от които в ромски махали са 38 строежа, съобщи МРРБ.
През юни от органите на ДНСК са премахнати приблизително 60 незаконни строежи, от които в ромски махали са 12.
През юли предстои да бъдат премахнати още приблизително 60 строежа от които в ромски махали са около 30 строежа включително и 20 в кв. „Кремиковци“ в с.Гърмен.
Предстоящите за премахване незаконни строежи в ромски махали, освен тези в с.Гърмен, са в гр.Перник, община Криводол, в гр.Пазарджик, в гр.Самоков, в гр.София и др.
Изпълнението на влезли в сила заповеди за премахване от органите на ДНСК в ромски махали се извършва постоянно и в нормално съотношение с останалите незаконни строежи в цялата страна.
Премахването на незаконните строежи в с.Гърмен не е извънредно и необичайно, а е част от текущата работа на ДНСК.
Освен тези около 10% незаконни строежа в ромски махали се премахват и много други незаконни строежи в чашките на язовирите, по Черноморското крайбрежие, в курортните комплекси, както и в централните зони на градовете.
От началото на годината са премахнати 8 незаконни строежи в чашката на яз.„Искър“. В момента се премахват 5 строежа в чашката на яз.“Ивайловград“, премахнати са 6 незаконни строежи на яз.“Кърджали“, 4 незаконни строежи в чашката на яз.„Студен кладенец“, премахнати са и последните 2 от общо около 20 незаконни строежа в къмпинг „Добруджа“ в община Шабла. Премахнати са 4 незаконни строежа и в „Ченгене скеле“ край Бургас.
В следващите месеци са предвидени за премахване незаконни строежи в чашката на яз.“Искър“, незаконни строежи във ваканционно селище „Русалка“ в община Каварна, както и предстои изпълнение на последните от общо над 400 заповеди за премахване на кабелни мрежи в цялата страна. Предстои изпълнение и на влезли в сила заповеди за премахване на базови станции на мобилни оператори.

Средногодишно се премахват между 800 и 900 сгради, а месечно 60 – 70, уточни пред БНТ министър Лиляна Павлова. Регионалният министър посочи, че до 2012 г. единствено ДНСК е имала право да събаря незаконни постройки, но с разделението на правомощията с промени в Закона за устройство на територията в правомощията на МРРБ и ДНСК остава контролът върху големи строежи, а за тези от четвърта, пета и шеста категория отговарят общините. В момента се извършват събаряне на стари, непремахнати незаконни обекти, съобщи Павлова и подчерта, че община Гърмен има къде да настани ромските семейства, като държавата е готова и ще окаже необходимата помощ. "Училището в Осиково е свободно и в него могат да бъдат настанени всички, които имат адресна регистрация в община Гърмен", поясни министър Павлова и апелира към кмета на Гърмен да предприеме действия. При наличие на издадени лични карти с адрес нерегулирана улица №1, кметът трябва да я регулира. В неговите правомощия е издаването на подробен устройствен план, с което да се промени предназначението на земята и от земеделска тя да влезе в регулация.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153