EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дни на отворените врати на изби по долината на Струма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дни на отворените врати на изби по долината на Струма

mail10:02 | 17.01.2024прегледи 465 коментарикоментари 0


Традиционните Дни на отворените врати обединяват винопроизводителите по долината на Струма. И тази година между 17 и 18 февруари, по случай празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан, избите от региона отварят вратите си за посетители. Това е събитие, което стартира преди много години, с цел популяризиране на района и избите. Всички изби в района се обединихме и решихме да правим такъв дълъг уикенд и отворени врати, каза за БТА Мария Стойкова от винарска изба "Златен Рожен".

В рамките на дните на отворените врати, всяка изба е със свободен достъп за посетители, предлага безплатна дегустация и подготвя различна програма, обикновено фолклорна, каза Стойкова. В рамите на събитието, всяка изба прави водосвет и зарязване на лозята, допълни тя.

Стойкова обясни, че по време на отворените врати, освен дегустацията на вино, гостите могат да пробват и различни местни или млечни продукти от производители от района. Получава се едно много добро събитие, което вече натрупа популярност и имаме много редовни клиенти от цяла България, каза тя.

Идеята е да покажем новите си реколти. Получава се един много хубав празник на виното. Това е най-добрата обща инициатива, която е правена от избите досега и вече се утвърди, каза още Стойкова.

През септември, за първи път избите в района се обединиха и с общи дати по случай гроздобера.

За улеснение на гостите, организаторите са създали и събитие във Фейсбук "Дни на отворените врати в Долината на Струма 2024“, където има публикувана и карта на винените маршрути в Мелник.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg