EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Днешният печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Днешният печат

mail08:30 | 14.10.2013прегледи 537 коментарикоментари 0


Кабинетът ще осигури още 35 млн. евро за местно самоуправление, обяви министър-председателят Пламен Орешарски, пише "Дума". Изданието уточнява, че премиерът е посочил, че е рано да се правят обобщения за изпълнението на тазгодишния бюджет и опроверга информацията за 10-процентно съкращение в държавната администрация.

Приходната част в бюджет 2014 ще бъде увеличена с 1 % от Брутния вътрешен продукт в сравнение с 2013-а година, е заявил премиерът специално за "Стандарт". По думите му кабинетът има амбиция да подобри работата в здравеопазването и в иновативните политики.

В проекта за бюджета са записани: ръст на икономиката от 1,8%, дефицит 2 на сто и инфлация 1,5%, пише "24 часа". Най-много от планираните близо 32 млрд., които държавата смята да похарчи, ще отидат за пенсии и социални плащания, уточнява изданието.

Международният валутен фонд не вижда риск за фискалната стабилност на България, заради планирания външен заем от правителството. Това твърди ръководителят на мисията на Фонда за страната ни Мишел Шанън в интервю за Националното радио, цитирано от "Земя".

Очаква се представители на китайската държавна тютюнева компания да дойдат у нас, за да обсъждат доставки на наша суровина, е съобщил за вестник "Преса" земеделският министър проф. Димитър Греков.

Три години след въвеждането на финансови стимули за най-добрите държавни университети, бонусите остават символични, като не достигат 10% от субсидията на ВУЗ-овете, констатира вестник "Сега".

Училищата въвеждат официално от 9-и клас урок за безопасност при терористична заплаха, пише "Труд". В програмата ще бъдат включени познания за откриване на невзривени боеприпаси, а учениците ще бъдат инструктирани как да се грижат за сигурността си при пътуване и как да се държат, ако бъдат похитени, уточнява изданието.

Учени от Пловдив и Габрово разработиха революционен метод срещу измамите с храни, съобщава "Новинар" и допълва, че техен уред установява чрез ултразвук качеството на хранителните продукти направо през опаковката.

Всеки трети радиатор в топлофицираните жилища у нас е демонтиран, показват неофициални данни на топлинните счетоводители, цитирани от "Монитор". Освен за икономия на пари, публична тайна е, че радиаторите се свалят и от абонати, които искат да се топлят за сметка на съседите; кражбите на парно обаче остават недоказуеми, заключава вестникът.

Като "пореден скандал" окачествява "Капитал Дейли" петъчното решение на Конституционния съд, че агенти на Държавна сигурност отново ще могат да ръководят държавните медии и СЕМ. Мненията на заинтересованите страни са противоречиви, пише вестникът. /БНР
 


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg