EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Длъжници на топлофикации остават без газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Длъжници на топлофикации остават без газ

mail09:30 | 23.09.2010прегледи 711 коментарикоментари 0


Цените на парното отопление във всички топлофицирани градове ще останат непроменени през целия отоплителен сезон. Това е намерението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/, а ако има причини за намаление на цените, ще ги намалим, каза пред журналисти председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, предаде БТА.
Корекция в цените, които бяха постановени от 1 юли 2010 г., се предвижда само при такова изменение на цената на природния газ, което да е съществено за топлофикационната услуга, но се очаква поевтиняването на природния газ от 1 октомври да е минимално, коментира Семерджиев.
В момента голяма част от топлофикационните дружества са застрашени от спиране на доставките на газ, защото са натрупали дългове към "Булгаргаз", съобщи Семерджиев. Една от най-задлъжнелите топлофикации е софийската. Още днес ще имам среща с председателя на Асоциацията на топлофикационните дружества, за да обсъдим този проблем, каза Семерджиев.
Всички топлофикации, които не се издължават, са застрашени от спиране на подаването на газ, посочи председателят на ДКЕВР.
Малка е опасността София да остане без парно отопление, но все пак такава съществува, посочи той. Застрашени от спиране на доставките са и топлофикациите в във Враца и Казанлък.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039