EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дистанционна работа + топ държави

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дистанционна работа + топ държави

mail07:35 | 07.07.2019прегледи 1587 коментарикоментари 0


Работата дистанционно и формирането на международни виртуални екипи за реализация на един или няколко проекта и дори за фирма, която е базирана извън мястото, където живее наетият на трудов договор служител, стават все по-популярни. Потвърждават го различни проучвания на консултантски фирми, според които много световни корпорации вече са се насочили към този вид наемане на служители, а други планират това през следващите една-две години.

Eксперти от консултантска компания направиха анкета сред своите потребители, за да разберат в коя страна биха искали да живеят, ако имат възможност да работят дистанционно, съобщава икономическият сайт vestifinance.ru.

Ето и 16-те най-добри страни за дистанционна работа:

16. Германия. Като световен лидер в редица индустриални и технологични сектори, най-голямата икономика в Европа е третият най-голям износител и вносител на стоки в света. Германия е развита страна с много висок жизнен стандарт, което се оказва решаващо. Страната води специална политика за социална и физическа сигурност, здравепазването е универсално, опазването на околната среда е на високо ниво, а висшето образование е достъпно не само за местните, но и за чуждестранните студенти.

15. Индия. Страната с една от най-древните цивилизации на света, с едни от най-богатите природни условия и топъл климат, но Индия все още не може да привлече вниманието на милиони пътници, макар през последните години техният брой да се увеличава, но страната е предпочитана заради екзотичните места и евтиното пребиваване.

14. Бали. Известният остров в Индонезия и легендарен тропически курорт е предпочитан за работа дистанционно, заради белите си плажове, джунглите, саваните, националните паркове, планински гори с кристално чисти езера, спящите вулкани, шумните водопади и горещи извори. Всичко това привлича туристи от цял свят.

13. Мароко. Заради климата африканската държава събира почитатели да се преселят там и да работят дистанционно, дори и от екзотичните и красиви плажове. Но в никакъв случай в близост до капризния Атлантик. По-добре на средиземноморското крайбрежие, където климатът е мек, субтропичен, с горещо лято и умерено студена зима.

12. Кипър. Прекрасният средиземноморски климат, удивително чистите плажове и топлото море, уникални спа програми и национални фестивали - всичко това привлича чужденците. Служителите в хотелите и магазините говорят отлично английски език.

11. Виетнам. Днес азиатската държава е една от най-популярните страни сред любителите на екзотичните почивки. Държавният език е виетнамски, но английски, френски и китайски също се преподават в училищата, така че няма проблеми с комуникацията в големите градове.

10. Португалия. Най-запаната страна на Европа има богата история, уникална култура, красиви градове и очарователна провинция. Страната е известна със зашеметяващия си бряг, топлия климат и прекрасните плжове. Португалия е място, окъпано със слънце и море, с отлична южна атмосфера.

9. Франция. Както и други европейски страни, Франция привлича с благоприятен климат, изискана кухня, близост до морето и висококачествена храна. Страната е известна с многобройните си фестивали и събития, в които повечето от гостите на Франция са готови да участват.

8. Холандия. Със силно развита икономика, страната е известна с високата степен на толерантност, където се зачитат правата на човека. Именно в Холандия за първи път е разрешено сключване на еднополови бракове и легализирана проституция. Легализацията на меките наркотици, които са позволени не само да се купуват, но и да растат в саксии на первазите на прозорците по домовете, се посочват като фактори, допринасящи за избора на страната за работа дистанционно.

7. Норвегия. През по-голямата част от своята история норвежкото общество е етнически хомогенно. Въпреки това, от 1980-те години имиграцията в Норвегия се е увеличила драстично, много от новодошлите са се установили в столицата Осло и предградията. Голям приток на мигранти се наблюдава и в северните провинции, което е свързано с политиката на правителството за привличане на трудоспособни хора към тези неблагоприятни от климатична гледна точка територии.

6. Бразилия. Най-голямата страна в Южна Америка има красива природа, топъл и влажен климат. Тук е най-ароматното кафе, най-темпераментната музика, най-безгрижните жители на света.

5. САЩ. Страната получава одобрението на 5% от анкетираните. Въпреки скъпите жилища, предпочитащите САЩ, искат да работят там дистанционно, защото има високо качество на здравеопазването и медицината, на храната, технологиите, електрониката и пътищата.

4. Русия. Може би защото консултантската компания, направила проучването, е руска, своя глас за Русия са дали също 5% от анкетираните, определяйки я като най-доброто място за дистанционна работа. Според тях, животът тук е по-евтин, отколкото в европейските страни. Посочва се и относителната безопасност в повечето градове.

3. Тайланд. 10% от анкетираните определят Тайланд за най-добрата страна за работа дистанционно, а сред предимствата участниците в проучването отбелязват евтините жилища, вечното лято, тропическите плодове, безопасността и доброто отношение на местните жители към чужденците.

2. Испания. 17% от анкетираните избират Испания за най-добра страна за работа дистанционно. Европейската страна привлича туристите с приятния си климат, близостта до морето, качествени храни, плодове и зеленчуци.

1. Италия. По-голямата част от анкетираните или 20%, смятат, че Италия е най-добрата страна за работа дистанционно и също като Испания, заради приятния си климат, близостта до морето, качествени храни, плодове и зеленчуци.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg