EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Директор на ДФ "Земеделие" работи във ферма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Директор на ДФ "Земеделие" работи във ферма

mail10:30 | 15.11.2010прегледи 1217 коментарикоментари 0


Светослав Симеонов, новоизбраният изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" и седем експерти от фонда прекараха един работен ден в кравефермата на Георги Николов в плевенското село Вълчитрън.
Целта ни бе да видим какъв е реално животът на фермерите, ако са нужни промени и в нашата работа, за да им помагаме по-ефективно, каза за БТА Симеонов. Той разказа, че е работил във фермата на баща си, закрита преди пет години. Симеонов посочи, че специално за животновъдния сектор има резервиран бюджет и фермерите могат да разчитат на него. По думите му като цяло фонд "Земеделие" ги подпомага по две направления - с директни плащания за тези, които обработват земя, и със средства за реконструкция на фермите. Само по линия на директните плащания в България годишно влизат повече от 1 милиард лева европейски средства, каза Симеонов.
До септември е бил отворен приемът за проекти, по които животновъдите се надяват да получат европейски помощи за обновяване на оборудването. Нашите фермери е необходимо да се справят с конкуренцията на колегите си от Западна Европа, заяви Симеонов.
Във фермата във Вълчитрън има 107 крави. Двама работници и стопанинът Георги Николов извършват ежедневно всичко необходимо. Тя е създадена от бившия военнослужещ пред 2002 г. Неговите проекти досега са били отхвърляни от фонда, затова той се справял сам. В момента е координатор на Националната асоциация на животновъдите в България за областите Плевен и Ловеч. Лично е поканил изпълнителния директор на фонда да работи един ден при него, след като на поредно съвещание по проблемите на животновъдството научил, че отново няма възможност да получи финансова помощ за фермата си.
Светослав Симеонов каза, че днес е пристигнал с колегите си рано сутринта, почистили помещенията, кравите са изведени на паша, следват доенето и всички други дейности, които се извършат ежедневно тук. Така бе поставено началото на новата инициатива "Един работен ден на изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" в кравеферма".

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161