EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Директна продажба на земеделска продукция от производителя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Директна продажба на земеделска продукция от производителя

mail15:45 | 15.04.2010прегледи 2429 коментарикоментари 1


До дни ще влезе в сила наредбата, която позволява директно предлагане на продукти от производители на пазара, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов пред журналисти, цитиран от агенция Фокус. Продажбата директно от производителя в момента е забранена. Наредбата ще позволи да се продават плодове и зеленчуци, млечни и месни продукти директно от производителя им.
За да продават директно на пазара, производителите трябва да са регистрирани, животните пък трябва да бъдат с добър здравен статус. Предлагането не трябва да бъде на улицата.
Найденов съобщи, че ще внесе в Министерски съвет промяна на устройствения правилник на земеделското ведомство, с която отдел към дирекция „Растениевъдство” ще се занимава само с контрола на биопродуктите. „Всичко, което се предлага на пазара, трябва да подлежи на контрол. В този смисъл биопродуктите трябва да бъдат с изяснен произход. Трябва да имаме гаранция, че това, което се предлага с наименованието, че е биологично чисто, наистина е такова”, каза министърът. Водят се разговори с асоциации на биопроизводители. В отдела ще работят 10 души и те организират сертификацията на биопродуктите.
Освен това МЗХ смята в бъдеще за популяризира българските биопродукти, за да може „ние да си спомним за уникалния вкус на българските продукти, които да завещаем на следващите поколения”.



 
Коментари
 
АТИЛА - 13-05-2011 г. 12:22:30

Кой ще Ви произвежда вече биопродукти г-да чиновници? Хората, които работеха вече измряха, циганите ги окрадоха и съсипаха, а Вие гледахте безучастно и дори им помагахте. Ако искате биологични продукти ще се наложи да станете от бюрата и да хващате мотиката (ще Ви направя на компютъра инструкция от коя страна се хваща и как се действа с това съоръжение) Яжте си турските боклуци и бъдете здрави!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg