EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Директна автобусна линия Габрово - Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Директна автобусна линия Габрово - Пловдив

mail11:01 | 31.03.2023прегледи 932 коментарикоментари 0


Предложението на Община Габрово за откриване на автобусна линия Габрово-Пловдив-Габрово е било прието единодушно на редовно заседание на Областната транспортна комисия с председател  Андрей Николов, заместник областен управител на Габрово, съобщават от пресцентъра на Областна администрация – Габрово. 

Комисията е приела предложение за разкриване на директната автобусна линия, която е част от Републиканската транспортна схема от квотата на община Габрово. Автобусната линия вече е преминала съгласувателна процедура от кмета на Община Пловдив и областния управител на област Пловдив. Разписанието на линията ще бъде с тръгване на автобусите в 6:30 ч. от Габрово и пристигане в 9:00 ч. в Пловдив и потегляне от Пловдив в 17:30 ч. и пристигане в Габрово 20:00 ч., допълват от администрацията. 

Следващ етап за разкриването на автобусната линия е тя да бъде утвърдена от министъра на транспорта и съобщенията, след мотивирано предложение, изпратено до него от областния управител на Габрово. 

По време на заседанието е обсъдено и предложение на Община Севлиево за промяна на разписанието на линията Севлиево-Априлци, което също е подкрепено единодушно. Промяната предвижда първият автобус от Севлиево за Априлци да тръгва в 8:50 ч., вместо в 7:20 ч., посочват от Областна администрация – Габрово. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg