EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дилемата е да се харчи или да се инвестира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дилемата е да се харчи или да се инвестира

mail11:30 | 27.09.2010прегледи 635 коментарикоментари 0


Една от трета от пътната система на територията на страната има нужда от ремонт. Това заяви Росен Плевнелиев - министър на регионалното развитие и благоустройството в предаването „Денят започва" на БНТ, цитиран от информационна агенция Кросс. „Имаме първите сигнали, че се отлепяме от кризата, но има и съмнения, че тя може да се върне. На фона на всичко, което се случва в чужбина и се вижда несигурност е още рано да кажем, че ще изплуваме скоро”.
Министър Плевнелиев посочи още: „България е все още най-бедната държава в ЕС, но тя ще върви напред, въпросът е с каква скорост".
Критиките към правителството Плевнелиев коментира като каза, че всеки има право на мнение и че правителството само носи своя кръст. „В много отношения сегашната криза е по-тежка от тази през 1928 година", допълни министърът.
Финансовата дисциплина е еманацията на отговорната политика за бъдещето, посочи министър Плевнелиев и допълни: "Дефицитът е нещо, което плащат нашите деца. Плоският данък е нещо добро, което въведе предишното правителство и то не трябва да се пипа.
По думите му, не може сега да се копират моделите на излизане от кризата от 1928 година. Вече се мери какво ще завещаете на бъдещата генерация, заяви той.
Плевнелиев прогнозира, че през следващата година ще бъде тежко на тези, които харчат повече. „България има изключително ниска задлъжнялост и може да си позволи заеми, но въпросът е какво се прави с този дълг - харчи се или се инвестира. По време на криза най-добрите инвестиции са в магистрали и образование", коментира още министърът. Той посочи, че за първи път правителство е определило и разписало срокове за изпълнението на строителството на магистралите и това ще бъде изпълнено. Същевременно това дава възможност на гражданите да контролира изпълнението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg