EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дигитална Европа: на прага на 5G

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дигитална Европа: на прага на 5G

mail14:38 | 06.06.2017прегледи 2113 коментарикоментари 0


Представете си: коли без шофьор, които да имат връзка една с друга, проследяване на здравословното състояние онлайн, интуитивни е-услуги, виртуална реалност и самонастройващи се устройства. Хладилникът винаги ще е с правилната температура, бойлерът - с топла вода, телевизорът - достатъчно ярък. И от тези машини ще може да се изпращат данни на доставчиците на услуги.

Добре дошли в 5-то поколение мобилни мрежи или 5G - една модерна дума, която скоро ще бъде нещо нормално в ежедневието ни. ЕС се подготвя да изгради този високоскоростен, висококапацитетен свят до 2025 г. със 700 млн. евро, заделени за целта, плюс финансирането от частния сектор. Това променя всичко. Отваря нови възможности за индустрията. Отваря и нови възможности за услугите.

Чака ни много работа: инфраструктурата, регламентите и продуктите трябва да се осъвременят. Трябва да се занимаем с рисковете за сигурността при тази свръхсвързаност.

Има и дигитално разслоение. ЕП призовава за универсален достъп до технологиите, за да може дигиталното бъдеще на 5G да е бъдеще за всички.

Подробностите във видеото на ЕвропарлТВ.


Тагове: 5G, Европа
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg