EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Детски столчета причинители на алергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Детски столчета причинители на алергия

mail15:00 | 05.12.2011прегледи 783 коментарикоментари 0


Комисията за защита на потребителите забрани продажбата на китайски детски столчета, причиняващи алергии. Лабораторни изпитвания са установили съдържание на 25.75% на забранения за стоки за деца пластификатор диетилхексилфталат. Безопасното количество за възрастни е 0,1 %. В изделието има и миграция на олово 197,4 mg/kg при разрешена 90 mg/kg. Столчетата са с метална тръбна конструкция и имат атрактивна дамаска с анимационни герои и седалка, която издава звук при сядане на детето.
Забранени са и зимни якета с качулка марка „Diamond” за деца до 7 години заради наличието на връзки в областта на талията. Увиването около кръста или закачането на връзките за различни предмети може да нарани детето. Спрени са също и детски маратонки от марката „Rco“, тип ролери, тъй като търговецът не е предоставил инструкции как да се ползват безопасно и не е предупредил, че са задължителни предпазни средства за китките, дланите, лактите, коленете и главата на детето.
По повод предстоящите празници, от КЗП напомнят, че фигурките за декорация на Дядо Коледа, Снежанка, джуджета и други символи на празниците могат да са с остри ръбове или ненадеждно защитени механизми за сгъване, които крият опасности от порязване или приклещване на пръстите. Ароматните свещи понякога имат допълнителни елементи като зърна от кафе например, които хвърчат при нагряване и могат да доведат до изгаряния, а в някои случаи и да предизвикат пожари.
От началото на годината КЗП е забранила 277 вида опасни стоки, разкрити на територията на България.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg