EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Депортират 400 хил. мигранти от ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Депортират 400 хил. мигранти от ЕС

mail15:05 | 07.10.2015прегледи 1033 коментарикоментари 0


Стотици хиляди мигранти могат да бъдат депортирани от Европа в близките няколко седмици. Това съобщава британският всекидневник Times, като се позовава на изтекли секретни планове на ЕС.
Според информацията на вестника Брюксел ще заплаши да оттегли хуманитарната си помощ и да развали търговските и визовите споразумения със страни като Нигер и Еритрея, ако те откажат да приемат обратно икономическите си мигранти. Предложенията предполагат също задържането на хиляди мигранти с цел да се предотвратят опитите им да се укрият от депортиране.
Молбите за убежище на най-малко 400 хиляди мигранти, пристигнали в Европа в първата половина на 2015 година, най-вероятно ще бъдат отхвърлени, твърди The Times, като посочва, че това ще е голямо хуманитарно и политическо предизвикателство пред лидерите на ЕС.
Великобритания, която не е част от Шенген, няма да участва в депортацията, но министърът на вътрешните работи на страната Тереза Мей е „склонна да подкрепи тази инициатива“.
Според плана за връщане на мигрантите, Агенцията на ЕС за сигурността на външните граници Frontex ще има задачата да обезпечи пълното съдействие на всики държави от евросъюза. Тези страни, които нарушат международните правови норми при депортацията ги заплашва глоба от ЕК, пише още The Times.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg