EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Депозитите с намаляваща доходност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Депозитите с намаляваща доходност

mail11:30 | 06.11.2012прегледи 990 коментарикоментари 0


Октомври 2012 г. ще запомним с ниска активност на банките при промени на своите продукти. Депозитите продължиха да намаляват своята доходност, а кредитите се оказаха с куп подновени промоции и нови такива, се отбелязва в анализ на финансовия портал Моите пари.
Срочни депозити
Изминалият октомври се оказа сравнително спокоен за банковия пазар в сегмент депозити. Едва 7 бяха банките, коригирали лихвите си по спестовни продукти. И през този месец беше отчетено влошаване в лихвите по срочни депозити, което затвърди тази тенденция. Болшинството от банките предпочетоха да променят лихви в първите дни от изминалия месец. Нови промоционални кампании, както и нови продукти по депозити липсваха напълно през изминалия месец. Банките са заели изчаквателна позиция, преди старта на нови по-изгодни празнични и коледни предложения, на каквито ставаме свидетели всяка година. Дали в действителност те ще станат факт предстои да узнаем.
Потребителски и жилищни кредити
Слаба беше активността на банките и по отношение на промени по потребителските кредити. Две банки (Банка ДСК и Райфайзенбанк България) удължиха срока на промоционалните си кампании, едната до края на годината, а другата до края на януари. Една от банките преустанови промоцията по тези си кредити преди да изтече нейния краен срок, което влоши нейните условия. Нови промоции не липсваха и през октомври, като една се оказа банката, предприела такива. Промоцията се изразява в премахване на таксите, които се заплащат при кандидатстване и усвояване за всички потребителски кредити, предлагани от банката.
При жилищните и ипотечни кредити банките приложиха изпитаната стратегия и заложиха на удължаване на промоции. От общо 8 банки с промени през месеца, само 3 от тях на практика предложиха новости по своите продукти. Останалите 5 удължиха сроковете, в които ще са валидни настоящите им предложения.
Кредитни карти
В сегмент кредитни карти активността отново беше ниска. Една единствена се оказа банка, предприела корекции по тези продукти. Условията тук бяха подобрени като банката възстановява 2% от стойността на покупки, извършени на ПОС с картата.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg