EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Депозит 50 лв./кв. м. за разкопаване на тротоар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Депозит 50 лв./кв. м. за разкопаване на тротоар

mail14:00 | 08.08.2011прегледи 1334 коментарикоментари 0


Депозит от 50 лева на кв. м ще внасят физически и  юридически лица, които искат да разкопаят тротоарни настилки  или зелени площи, каза заместник-кметът на Столичната община  (СО) Ирина Савина.
Мярката е в новите договори за извършване на  ремонтни дейности на подземната инфраструктура, които ще се  сключват с изпълнителите. В тях е предвидено освобождаване на  депозита в рамките на пет години, като всяка година ще се  връщат по 20 на сто от него, отбеляза Савина. За разкопаването на улици с интензивно движение  депозитът ще бъде 100 лв. на кв. м, а за по-ненатоварени улици  - 80 лв. на квадратен метър. За възстановената настилка ще се  изисква и сертификат от независима лаборатория за качеството на асфалта.
Целта на общината е да се прекрати  некачественото възстановяване на пътните, тротоарните или
зелените площи след извършването на ремонтни дейности. При  установяване на некачествени възстановителни дейности, за повторното им извършване ще се ползват средства от депозитите,
вместо от бюджета на общината. По думите на заместник-кмета  Любомир Христов около 40 на сто от неравностите по уличната  мрежа се дължат на потъвания, причинени от различен тип  възстановяване на уличната мрежа. Задължително ще бъде и поставянето на вертикална  сигнализация и информационни табели в участъка на ремонта,  предвиждат новите договори. На тях трябва да са посочени: името  на фирмата, която извършва ремонта, началният и крайният срок  на разкопаването и възстановяването на настилките, както и  видът на строителството. Ако такива липсват, санкцията ще бъде 1 000 лева.Срокът за възстановяване на настилката при аварийни  ремонти на улици с масов градски транспорт е три календарни  дни, на градски магистрали, важни кръстовища и ключови артерии  в София - 24 часа, а на вътрешноквартални улици - до пет  календарни дни. Възможно е удължаването на сроковете при неблагоприятни метеорологични условия.


 


Тагове: ремонт, тротоар
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg