EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Депо за отпадъци във В.Търново = 33 млн. лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Депо за отпадъци във В.Търново = 33 млн. лева

mail15:10 | 30.12.2015прегледи 2688 коментарикоментари 0


Над 33 милиона лева от Оперативната програма "Околна среда" са вложени в изграждането на Регионално депо за отпадъците на шест общини във Великотърновска област. Депото вече разполага с модерна техника за обработка на битови и зелени отпадъци.

Регионалното депо е разположено на площ от 165 декара в землището на великотърновското село Шереметя. Проектът за неговото създаване беше двугодишен, но реално строителството започна през февруари 2015 и с монтирането на съоръженията приключи в края на декември.

Системата за управление на отпадъците, която ще предотврати замърсяването на околната среда, е сред най-модерните в страната, каза Юлиян Николов от консорциума, изпълнител на обекта:

Системата съдържа двата основни компонента за обработка на отпадъци - сепариране и компостиране, като самият цикъл на производство е със съвременни машини, които осигуряват обработката на ниво най-добрите европейски практики, съответно депонирането е в клетката, която е високотехнологична.

От януари 2016-а година в депото ще постъпват отпадъците от общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Елена и Златарица, а старите сметища на тяхната територия, ще бъдат закрити и рекултивирани.

Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg