EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ден на достойната работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ден на достойната работа

mail10:40 | 07.10.2014прегледи 601 коментарикоментари 0


Днес се отбелязва Световният ден на достойната работа.

По инициатива на световното синдикално движение, денят ще бъде отбелязан с различни прояви. В София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Благоевград и Враца, експерти на КТ "Подкрепа" ще раздават ваучери за безплатна консултация за основните права на работното място. Ще се дават и консултации по трудовоправни въпроси, за пазара на труда, обучението и квалификацията, младежките дейности и безопасността при работа.

Безплатни консултации по трудовоправни и осигурителни въпроси организира днес и Регионалният съвет на КНСБ в Шумен. Юристите на КНСБ консултират заинтересованите през целия ден - от 9 до 17 ч. в офиса на Конфедерацията на площад "Кристал" в Шумен.

Като член на асоциацията на агенциите за временна работа - БГ Стафинг, Менпауър България е член на Международната конфедерация на частните агенции по заетостта (Ciett) и приветства повода да привлече вниманието към достойната работа и към борбата за осигуряване на това служителите да бъдат защитени на пазара на труда. Надя Василева, управляващ директор на Менпауър България, Сърбия и Хърватия коментира:

„По повод Световния ден на достойната работа бихме искали да подчертаем, че у нас все повече бизнес организации и кандидати оценяват ползите от временната работа. Този метод на работа предоставя на фирмите начини да бъдат по-гъвкави и да реагират по-бързо и ефективно според променящите се условия в секторите, в които оперират. За кандидатите временната заетост предоставя по-голям избор от възможности за достойна работа, както и възможности за натрупване на незаменим опит в различни сфери. Затова Менпауър България апелира към намаляване на законовите рестрикции пред работодателите да използват временни работници.“

Ciett и нейните членове са поели дългосрочен ангажимент да предпазват временните служители на частните агенции от експлоатация. Този ангажимент е отразен в призива на Ciett за прилагане на ключовите регламенти на Конвенция 181 на Световната организация на труда във възможно най-много страни. Дневният ред на Световната организация на труда по отношение на достойната работа е включен и в Кодекса на Ciett, с който всички нейни членове трябва да се съобразяват. Проучване, подготвено от Ciett, показа, че 83% от временните служители са удовлетворени от работата си чрез частни агенции, което е до известна степен поради увереността в предпазването на правата им като работници.”

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg