EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Делото за Общинска банка не тръгна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Делото за Общинска банка не тръгна

mail12:40 | 21.05.2014прегледи 2532 коментарикоментари 0


Делото е по жалба на три дружества: Застрахователно акционерно дружество "ОЗК-Застраховане" АД, "Интеркомерс груп плюс" ЕООД и "Търговска асоциация" ЕООД. Те обжалват заповед на подуправителя на БНБ от ноември 2011 г. В нея се казва, че "Общинска банка" АД, лицензирана през март 1996 г. като "Столична общинска банка" АД е дадено разрешение на Столична голяма община да притежава акции в нея в размер на 97.12% от уставния капитал. С решението от преди повече от две години са наложени надзорни мерки като за срок от 6 месеца са лишени от право на глас в Общото събрание 5 миноритарни акционери, притежаващи акции общо в размер повече от 25% от капитала на банката. Така се даде възможност на общината да си върне контрола над банката. Жалбоподателите бяха представлявани от адвокат Иглика Мишева. Тя обясни, че банката сега иска да продаде своите дялове.
В началото на заседанието бяха докладвани молби от представителите на общината да не се дава ход на делото. Такава молба има и от юристи от БНБ. Единствените, които искаха да се даде ход на делото, бяха жалбоподателите. Те поискаха съдът да се съобрази с разпоредба в закона, която предвижда следващата дата да бъде насрочена до три месеца. Според тази разпоредба съдът отлага делото, ако страната и пълномощникът й не могат да се явят поради препятствие, което страната не може да отстрани. В тези случаи следващото заседание се насрочва не по-късно от три месеца.
Адвокат Мишева каза, че делото е върнато от петчленен състав на ВАС за проверка на административната преписка. "Указанията бяха за проверка и прилагане на цялостната административна преписка", обясни тя. Днес бяха дадени нови за доказателства. /БГНЕС

 

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048