EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Делото за аферата "Костинброд" спряно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Делото за аферата "Костинброд" спряно

mail13:15 | 21.01.2014прегледи 2106 коментарикоментари 0


Делото за фалшивите бюлетини в Костинброд е спряно. Обвиняем по него е бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков - в престъпление по служба.
Според съда обвинителният акт не отговаря като съдържание на изискванията на закона. По-конкретно - не е описана целта, с която обвиняемият е действал и каква облага е целял.
Решението за спирането на делото е от 16 януари - точно месец след внасянето на обвинението срещу Росен Желязков в съда.
Разпореждането подлежи на обжалване.
Съдията-докладчик е счел, че в обвинителния акт са допуснати процесуални нарушения. Според съда, обвинителният акт не отговаря като съдържание на изискванията на закона (разпоредбата на чл. 246 от НПК). В обстоятелствената част на обвинителния акт не е посочен един от елементите от субективна страна на престъплението (по чл. 282, ал. 2 , пр.2, вр.ал.1 от НК), което прокуратурата претендира, че е извършил обвиняемият. По-конкретно-не е описана целта, с която обвиняемият е действал и насоките на целената от него облага.
От друга страна има несъответствие между обстоятелствената част и диспозитива на обвинителния акт. Несъответствието е относно това в какво се изразява неизпълнението на служебните задължения на обвиняемия, посредством което прокуратурата твърди, че той е осъществил престъплението.

Източник:Нова тв, агенция Фокус

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg