EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дейността на ОЛАФ през 2013

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дейността на ОЛАФ през 2013

mail15:30 | 07.05.2014прегледи 784 коментарикоментари 0


През 2013 г. Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е успяла да извърши повече на брой и по-кратки разследвания. Това се посочва в представения в Брюксел годишен доклад за дейността на службата.
Гражданите и институциите са подавали повече сведения от интерес за евентуално разследване. През изминалата година са били приключени рекорден брой разследвания, като същевременно е била съкратена общата им продължителност. Отправени са повече препоръки, отколкото през последните пет години. ОЛАФ е препоръчала възстановяването на 402,8 милиона евро в полза на бюджета на ЕС. Тези средства ще бъдат насочени към финансирането на други проекти.
Докладът отчита, че през 2013 г. службата е получила най-големия брой сведения досега, които могат да доведат до разследване - 1294 или с 35% повече, отколкото преди пет години. Постъпилите сведения се обработват средно за 1,8 месеца, преди да бъде взето решение за разследване или прекратяване на преписката. През последните две години продължителността на този етап на подбор е била съкратена с над 70%.

Откритите през миналата година разследвания са били 253 - увеличение с над 58% в сравнение с 2009 година. През миналата година са били приключени 293 разследвания. Средната продължителност на едно разследване е била сведена до 21,8 месеца. Издадени са 353 препоръки за предприемането на финансови, съдебни, административни и дисциплинарни последващи действия от страна на компетентните органи. Това е с 81% повече в сравнение с 2009 година, се посочва в документа.
Тъй като незаконната търговия с тютюневи изделия лишава бюджетите на ЕС и на държавите в Общността от значителни ресурси всяка година, ОЛАФ е продължила да отдава приоритет през цялата минала година на борбата срещу това явление. Сложните случаи на измами с трансгранично или международно измерение стават все по-често явление, поради което през 2013 г. ОЛАФ е разширила обхвата на дейността си. Службата е сключила споразумения за сътрудничество с множество партньори, пише в годишния доклад. БТА
 


Тагове: ОЛАФ, дейност
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg