EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Девет разрешения за подземни богатства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Девет разрешения за подземни богатства

mail09:00 | 24.08.2012прегледи 482 коментарикоментари 0


Правителството одобри  издаването от министъра на икономиката, енергетиката и туризма на девет разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства.„Блек Сий Енерджи” ЕООД ще проучва залежите на нефт и природен газ в площта „Блок 1-19 Свети Атанас” с размер 1 318 кв. км, разположена в континенталния шелф на Черно море. Срокът на разрешението е пет години. Предложената от дружеството минимална работна програма е за над 14 млн. евро.
За срок от три години метални полезни изкопаеми ще търсят две дружества – „Каракал Кеймдридж България” ЕАД и „Челопеч Майнинг” ЕАД. Те ще оперират в площите „Чупрене” (199,2 кв.км), разположена в областите Монтана и Видин, и „Света Петка” (4,8 кв. км), намираща се в област София. За срока на разрешенията дружествата ще инвестират общо 756 хил. USD за проучвателни дейности и още 22 500 USD за мероприятия по опазване на околната среда.Скалнооблицовъчни материали ще проучват ЕТ „Югогнайс – Ангел Райков”, в площта „Тиклите” (0,18 кв. км), разположена в община Крумовград, и „Алфастоун” ЕООД – в площта „Баришница” (0,107 кв. км), намираща се в землището на село Кобилино, община Ивайловград. Срокът и на двете разрешения е 24 месеца като за този период се очаква фирмите да вложат над 47 500 лв. в проучвателни дейности и около 4700 лв. в екодейности.
Строителни материали ще проучват четири дружества – ЕТ „Зорница – Зорница Бучукова”, „Автомагистрали Черно море” АД, „Мазалат” ЕООД и „Кариери за чакъл и пясък – България” ЕАД. Те ще оперират съответно в площите „Тервел – Бонево” (община Тервел), „Хитрино – 2” (община Хитрино), „Векра” (община Габрово) и „Поповица” (община Садово). Сроковете на разрешенията са за шест и за 12 месеца. Планираният общ размер на инвестициите е за близо 168 хил. лв., а в мероприятия по опазване на околната среда ще бъдат вложени поне 19 хил. лв.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg