EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Д.Добрев: Имаме финасов министър - измамник!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Д.Добрев: Имаме финасов министър - измамник!

mail14:08 | 14.01.2024прегледи 620 коментарикоментари 0


Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения?

Този въпрос задава във Фейсбук депутатът от ГЕРБ - СДС Делян Добрев.

И напомня, че ПП - ДБ наричат себе си "коалиция на почтените".

"Един американец осъдил фирмата на Асен Василев да му плати 5 милиона лева. Но, за да не платят, продали имотите и източили парите. Помогнала им "винетната кралица" с нейните 100 милиона лева комисионни от търговията с винетки. До тук всичко ясно ли е? Според мен да", коментира Делян Добрев.

И продължава така:

"При цялата "сочност" на историята кой на какви пари купил/продал, има ли пране на пари, има ли скрит рушвет от "винетната кралица" и т.н. пропускаме според мен основното!

За какво е осъдена фирмата на Асен Василев на 5 млн? Какво е направил? След като е осъден да плати, значи съдът го е намерил за виновен. Виновен за какво? Измама, далавера, кражба, финансова злоупотреба? За какво е осъдена фирмата на Асен Василев да плати 5 милиона лева?

Това дело е вървяло години, тоест петте милиона са за нещо от периода, в който самият Асен Василев е бил управител на фирмата.
Няма как да не си спомним за датчанина Мортен Лунд, който каза преди години по адрес на Асен Василев:
„Той е измамник, но е много, много умен... Не измами само мен, а и свои приятели... Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство... Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“, заяви Мортен Лунд пред bTV.

Сега освен за датчанина, разбираме и за някакъв американец... Това не е ли рецидив? Тези хора не се ли наричат рецидивисти?

И сега стигаме до най-важния въпрос! Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения? Въпросът ми не е риторичен.
И да не забравяме! Тези са "коалицията на почтените"...


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg