EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Д.Гогов оглави "Южен поток България"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Д.Гогов оглави "Южен поток България"

mail12:53 | 07.10.2014прегледи 959 коментарикоментари 0


На 3 октомври 2014 г. се проведе Общо събрание на компанията "Южен поток България", на което досегашният изпълнителен директор от българска страната бе заменен с Димитър Гогов.

Припомняме, че ръководството на "Южен поток България" не се съобрази с протоколното решение на министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов от 11 август 2014 г. Въпреки изричното разпореждане, на 18 август 2014 г. в Търговския регистър бе вписано увеличение на капитала на компанията "Южен поток България". Промяната в ръководството на "Южен поток България" е с цел защита на българските интереси и гарантиране на максимални ползи при бъдеща реализация на проекта.

Димитър Гогов е доказан професионалист в индустрията. През периода януари 2007 г. до ноември 2013 г. е заемал поста изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД", се посочва в съобщението на МИЕ.

От няколко седмици се опитваме да инициираме тази смяна, успяхме накрая с разбиране от руската страна, тъй като капиталът на компанията е 50 процента руски, обяви на пресконференция днес заместник-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов, цитиран от БТА. Към този момент е ясно декларирано и Гогов пое ангажимент за това - средствата от увеличението на капитала, както и плащания по каквито и да било сключвани споразумения, да бъдат спрени във връзка със заповедта на Пламен Орешарски за спиране на работата по проекта "Южен поток," посочи заместник-министърът. Парите за увеличението на капитала са внесени, идеята е да не бъдат харчени, поясни в отговор на въпрос Павлов. Той добави, че това зависи от подписите на двамата изпълнителни директори - от руска и от българска страна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg