EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Две училища с награда за енергийна ефективност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две училища с награда за енергийна ефективност

mail14:00 | 18.10.2011прегледи 957 коментарикоментари 0


Училище "Михаил Лъкатник" – Бургас взе наградите за най-добри мерки за енергийна ефективност и най-добри образователни дейности в сферата на енергийната ефективност в общоевропейския конкурс "u4energy – European school challenge on energy efficiency", съобщи МИЕТ. В категорията за най-добра училищна кампания в сферата на енергийната ефективност национален победител стана училище "Любен Каравелов" – Нова Загора.
Заместник министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев награди отличените на специална церемония в събота в столичния хотел "Шератон". София бе домакин на церемонията по награждаването на отличените училища от шестте държави, участвали в конкурса – България, Кипър, Гърция, Румъния, Унгария и Словакия.
"Опитът показва, че децата и младежите имат ключова роля за постигане на дългосрочни промени в поведението за рационалното използване на енергията и повишаването на енергийната ефективност", каза зам.-министър Добрев пред участниците в церемонията.
Конкурсът "u4energy" се провежда в целия Европейски съюз между началните и средните училища. Целта е знанията на учениците да се приложат на практика в изпълнението на реални проекти. Така училищата повишават енергийната си ефективност, намаляват разходите си за енергия и показват готовността на младите хора да преодоляват глобалните проблеми на новото хилядолетие. Стартът на тазгодишното издание бе даден на 16 септември 2010 г. от Европейския комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер. В първия етап на състезанието се включиха 476 участници от 24 държави. Надпреварата между училищата се провежда в рамките на Плана за действие за енергийна ефективност, финансиран по програмата "Интелигентна енергия – Европа".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158