EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Две успешни трансплантации в болница „Лозенец”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две успешни трансплантации в болница „Лозенец”

mail09:26 | 14.01.2013прегледи 369 коментарикоментари 0


Приключиха успешно двете бъбречни трансплантации в УБ „Лозенец“. Операциите бяха извършени едновременно от два екипа, ръководени от проф. Любомир Спасов, в нощта срещу 11.01.2013 г. и приключиха към 3 часа сутринта.
В момента пациентите са в добро общо състояние, дишат самостоятелно. Трансплантираните бъбреци започват постепенно да функционират.
Екипът на Университетска болница „Лозенец“ благодари на семейството на починалата 36-годишна жена от Садово за това, че в този тежък за тях момент са взели решение да помогнат на нуждаещи се болни хора, извършвайки един високохуманен акт.

За УБ „Лозенец“
Болница „Лозенец“ е университетско национално многопрофилно лечебно заведение. Болницата извършва диагностика, лечение и рехабилитация на болни, наблюдение на бременни жени и оказване на родилна помощ, наблюдение на хронично болни и застрашени от заболяване лица; профилактика на болести и ранно откриване на заболявания; мерки за укрепване и опазване на здравето; трансплантация на органи, тъкани и клетки. УБ „Лозенец“ извършва уникални за страната диагностично-лечебни дейности и научноизследователска работа по прилагането на съвременни медицински технологии. Болницата извършва и обучение на студенти и следдипломно обучение на медицински специалисти. Здравното заведение осъществява научноизследователска и научно-приложна дейност в областта на медицинската наука и практика и изпълнява задачи по разработването и провеждането на националната здравна политика.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg