EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Две компании с интерес към реакторите от „Белене”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две компании с интерес към реакторите от „Белене”

mail11:05 | 10.11.2016прегледи 1570 коментарикоментари 0


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи в Суворово, че две компании се интересуват към реакторите от проекта "Белене", съобщи БНР.

Инвеститорският интерес обаче може да бъде удовлетворен само след като проектът бъде приватизиран и се реализира като частен, коментира министър Петкова. Тя посочи, че след споразумението между НЕК и "Атомстройекспорт" ще бъдат спестени парите за всички лихви и допълни:

Другата много важна част от това споразумение е свързана със споразумението, което подписа Министерството на финансите в качеството на представляващ българската държава и "Атомстройекспорт", в което "Атомстройекспорт" декларира, че се отказва от всякакви инвестиционни спорове срещу българската държава и мисля, че това, че ние ще направим всичко възможно да платим до 15-и декември, тъй като, знаете, че има осигурен ресурс. Очакваме нотификацията от страна на Европейската комисия, имаме тяхното уверение, че това ще се случи в максимално кратки срокове, мисля че няма да има проблем.

Министър Петкова съобщи, че електроразпределителните дружества и Електроенергийният системен оператор са готови за посрещане на есенно-зимния сезон. В Суворово тя откри реконструираната подстанция "Добруджа", в която са инвестирани близо 10 милиона лева. Подстанцията е основен захранващ източник за потребителите на електроенергия за пет области в Североизточна България.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886