EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Две компании получиха сертификат клас А

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две компании получиха сертификат клас А

mail11:30 | 05.08.2014прегледи 788 коментарикоментари 0


Сертификати за инвестиция клас "А" получиха компаниите "Луксофт България" ЕООД и "Консентрикс Сървисиз България" ЕООД, съобщи пресцентърът на МИЕ.
От началото на 2014 г. досега Българската агенция за инвестиции е издала 13 сертификата за клас инвестиция "А", а 30 нови проекта са в очакване да получат сертификатите си.
Проектът на "Луксофт България" ЕООД за "Създаване на център за развитие на софтуер" в София е на стойност 1.53 млн.лв. Чрез инвестицията ще бъдат разкрити 319 висококвалифицирани нови работни места. Проектът се реализира в рамките на две години - от април 2014 г. до края на март 2016 г. Инвестицията на "Луксофт България" ЕООД предвижда създаването на център за развитие на софтуер, който ще извършва широк набор от високотехнологични IT услуги в т.ч.: консултиране, интеграция на
системи, разработка на персонализиран софтуер, внедряване и поддръжка на компютърни системи и осигуряване на персонал и управление на изнесени специализирани IT центрове.
Сертификат за инвестиция клас "А" получи и "Консентрикс Сървисиз България" ЕООД за "Изграждане на център за обслужване на клиенти" в София. Проектът стартира още през месец октомври 2013 г. и е свързан с разширяване на дейността на съществуващото вече предприятие. Инвестицията е на стойност над 2.5 млн. лв., а целта на проекта е увеличаване на капацитета на компанията за обслужване на мащабен договор в партньорство с "Консентрикс" Канада. Центърът ще обслужва голяма канадска верига за продажба на стоки на дребно. С реализирането на инвестицията, в "Консентрикс" България ще бъдат разкрити 250 нови работни места, като част от тях ще бъдат в новооткрития център за обслужване на клиенти на компанията във Варна.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1119