EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Две ВЕЦ на р. Дунав се планират

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две ВЕЦ на р. Дунав се планират

mail18:15 | 24.11.2022прегледи 610 коментарикоментари 0


Министърът на енергетиката Росен Христов обсъди с румънския си колега Върджил-Даниел Попеску възможността за изграждане на две водноелектрически централи на река Дунав. Двамата участваха в международния Първи министерски енергиен диалог - Атина 2022, организиран от гръцкия министър на енергетиката и околната среда Костас Скрекас, съобщава Министерството на енергетиката.

Предстои подписване на меморандум за сътрудничество по тези проекти и детайлни проучвания за тяхната реализация, пише в съобщението.

По време на дискусията Христов очерта основните приоритети, по които работи българското министерство. По думите му фокусът е върху активното участие на страната ни в регионалните енергийни инфраструктурни проекти, внедряване на нови технологии, увеличаване на дела на зелената енергия, в това число геотермалната, както и възможностите за съхранение. Той подчерта усилията на служебното правителство да завърши в срок интерконектора за пренос на природен газ с Гърция. “Не спираме дотук, а продължаваме да работим с нашите гръцки партньори, за да увеличим капацитета”, допълни енергийният министър.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1020