EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Две BG фирми в Европейски награди за предприемачество

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две BG фирми в Европейски награди за предприемачество

mail17:03 | 03.02.2010прегледи 894 коментарикоментари 0


С излъчването на националните победители приключи първият етап от конкурса „Европейски награди за предприемачество", организиран по инициатива на Европейската комисия.
„Център на учебно-тренировъчните фирми" е българският победител в състезанието, който бе излъчен на 4 декември 2009 г. Той, заедно с подгласника си – СЕЕD България, ще представят своите проекти в международния етап на състезанието.
Конкурсът „Европейски награди за предприемачество" се провежда във всички страни – членки на Общността, плюс Норвегия, Исландия и Турция. Фокусът е поставен върху местните и регионални инициативи в подкрепа на предприемачеството. В България конкурсът се провежда за първи път, а Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е национален координатор.
В първия етап на състезанието всяка държава оцени своите кандидатури и определи по двама финалисти, които да представят проектите си и да се състезават на международната сцена с останалите кандидатури.
.През тази година в конкурса участваха 326 кандидати от 27 държави. Най-много оферти – 69, бяха подадени от организации, които подкрепят бизнеса от Великобритания, следвани от Португалия – 44 и Германия – 31. Най-малко – по един кандидат, имаше от Естония, Латвия и Словения. В България бяха подадени три кандидатури.
Голямото жури на конкурса се събира на 25 февруари 2010 г в Брюксел, за да отсее най-добрите от 53-те проекта - финалисти. Кратката листа с номинираните ще бъде обявена през март. Финалът ще се проведе на 31 май 2010 г в Мадрид в рамките на Втората европейска седмица на малките и средните предприятия, организирана от Европейската комисия.
Европейските награди за предприемачество се връчват за четвърти път от 2006 г насам.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161