EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Двама уволнени заради шпионския скандал в Deutsche Bank

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Двама уволнени заради шпионския скандал в Deutsche Bank

mail16:12 | 21.07.2009прегледи 554 коментарикоментари 0


Германската Deutsche Bank уволни двама високопоставени мениджъри заради вътрешно разследване, което трябва да установи дали банката е въвлечена в незаконно следене на членове на надзорния съвет и други лица, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на анонимни източници.
От длъжност са освободени ръководителят на отдела за сигурност на германския офис на компанията Рафаел Шенц и ръководителят на отдела за връзки с инвеститорите Волфрам Шмит. Според събраните данни отделът за сигурност на Deutsche Bank е наемал външни организации за наблюдение над свързани с банката лица, твърди източникът.
През май 2009 г. юридическата кантора Cleary Gottlieb Steen & Hamilton започна разследване на Deutsche Bank. Причина за разследването са четири инцидента, станали между 2001 г. и 2007 година, сред които злоупотреби с лични данни и нелоялна спрямо банката дейност. Списание "Шпигел" писа в началото на юли, че Deutsche Bank използва дори "жени като примамка", за да установи "личните слабости на някои акционери". Сред другите методи, посочени в списанието, са използването на услугите на детективски бюра, едно от които, ръководено от бивш агент на Щази.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg