EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Двама кметове разговарят чрез газопровод

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Двама кметове разговарят чрез газопровод

mail19:30 | 26.08.2009прегледи 559 коментарикоментари 0


Няма звънец, а само миризма на газ: кметът на Аукра, в Западна Норвегия, изпратил писмо на британския колега от Ийзингтън по газопровода Лангелед - най-големия подводен газопровод в света, предаде Франс прeс.
"Това не е най-бързият начин, това не е, между другото, и по-евтино, но това със сигурност е най-"подводното" писмо, изпращано някога, заяви Лисбет Калевик, говорителка на норвежкия оператор за транспортиране на газ  Gassco.
"С клеймо" 19 август, писмото е стигнало до британските брегове пет дни по-късно, след като е изминало 1200 километра под водата.
"Тази необичайна стъпка съвпада с първата инспекция на газопровода Лангелед, който е дълъг 1200 километра и има капацитет от 70 милиона кубични метра в денонощие. Той бе пуснат в действие през октомври 2007 година, когато на церемонията присъстваха вече бившият премиер на Великобритания  Тони Блеър и норвежкият му колега Йенс Столтенберг.
Ламинирано и поставено в нещо, което прилича на пощенска кутия, писмото ще бъде предадено утре, при специална церемония, на кмета на Ийзингтън.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg