EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

ДВ обнародва промените в Закона за хазарта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДВ обнародва промените в Закона за хазарта

mail13:05 | 18.02.2020прегледи 698 коментарикоментари 0


Държавен вестник обнародва промените в Закона за хазарта, с които се слага край на частните лотарии. Законът за хазарта бе приет на второ четене от парламента на 7 февруари. Вносител на поправката е лидерът на НФСБ Валери Симеонов. От днес лицензите за организиране на лотарийни игри /с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности/, издадени на организатори, различни от държавното тото, се прекратяват като съответните удостоверения се обезсилват. Преустановява се и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от БСТ.
С промените лиценз за организиране на такива игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, може да бъде издаден само на държавата. Предвидено е, че единствено държавното предприятие "Български спортен тотализатор"/БСТ/ администрира лотарийни игри. Тотото ще осъществява тази си дейност с нает от него персонал в собствени или наети пунктове, които са обособени и обозначени като пунктове за лотарийни игри.
Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на разпоредбите, се изплащат съгласно утвърдените игрални условия и правила за съответната игра.
Не се разрешава да се изплащат печалби от лотарийни игри извън обектите или пунктовете, определени за тази дейност, както и извън банки, решиха депутатите.
Забранява се организирането на хазартни игри вече и в сградите в режим на етажна собственост без решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост.
Издадените за игрите билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци, които не са продадени до влизането в сила на този закон, се унищожават до 31 декември 2020 г..


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg