EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Датски фирми с интерес към Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Датски фирми с интерес към Пловдив

mail11:10 | 21.09.2018прегледи 585 коментарикоментари 0


Датски компании се интересуват от възможностите за инвестиции в Пловдив и региона. Това е станало ясно по време на среща на кмета на Пловдив Иван Тотев с посланика на Кралство Дания в България Сьорен Якобсен, съобщиха от общинския пресцентър. Подходящата локация на града, наличието на магистрала и добрата инфраструктура привлича все нови и нови инвеститори, е посочил Тотев. Една от основните теми на разговора е била и подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата. Целта е в максимално кратки срокове да приключат ремонтите на градската и културна инфраструктура, е казал кметът, като е добавил, че се очаква огромен интерес към събитието.

Два пъти е нараснал стокообменът на България с Дания за последните десет години, като за 2017 г. търговията между двете държави отбелязва връх и достига близо 300 млн. евро. Това е станало известно на среща между заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова и Сьорен Якобсен, посланик на Дания, съобщи министерството. Тази тенденция се запазва и през 2018 г., като само за първите пет месеца стокообменът възлиза на близо 135 млн. евро.

Заместник-министър Иванова е посочила, че съществува сериозен потенциал за задълбочаване на търговско-икономическите отношения между двете страни, а Дания е един от перспективните партньори на България в областта на търговията. Потенциалът на двустранния стокообмен остава далеч по-голям от постигнатото до момента, е допълнила тя.

По думите й българският износ за Дания е нараснал с над 10 на сто за последната година, но съществуват възможности за разширяването му в сектори като: "производство на храни и напитки", "производство на текстил и изделия от текстил", "производство на мебели" и др. Зам.-министър Иванова е представила и възможностите за инвестиции в България, като е изтъкнала макроикономическата и финансовата стабилност в страната ни, добрия бизнес климат, ниските оперативни разходи, както и мерките за насърчаване на инвеститори.

Дипломатът е заявил, че датските компании работят добре в България и все повече фирми се интересуват от възможностите за инвестиции в страната ни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg