EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дарлинг към банкерите: Не се самосъжалявайте

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дарлинг към банкерите: Не се самосъжалявайте

mail13:39 | 29.01.2010прегледи 720 коментарикоментари 0


Алистър Дарлинг се обърна към водещи топ банкери от лондонското Сити днес с призива да спрат да се самосъжаляват и настоя да бъде създадена по- силна финансова система след съвместна работа с правителствата, съобщава електронното издание на The Guardian.
По време на провеждащия се Световен икономически форум в Давос британския финансов министър открито разговаря с осем от представители на британски и чуждестранни банки и настоя за по- бързи действия към международно стабилизиране на банковата регулация. Дарлинг се срещна с представители на Standard Chartered, HSBC, Barclays, Goldman Sachs, UBS, Morgan Stanley, JP Morgan and Citigroup.
„Моят съвет към банките е да слязат от първите страници (медиите),” заяви преди срещата Дарлинг.
„Би трябвало банките да се занимават с това, което се очаква от тях - да предоставят кредит на икономиката. Трябва да са наясно, че са необходими промени....Не са самосъжалявайте. Работете с правителството и ще видите как ще се подобри ситуацията.”
Дарлинг отбеляза, че е фрустриран от факта, че отнема толкова много време предложените от групата на развитите и развиващите се страни - Г-20- промени на банковата регулация да бъдат приети от Базелския комитет за банков надзор.
Той добави, че е обезпокоен от информациите, че предлаганите реформи на глобалната финансова система, първоначално планирани за тази есен, сега изглежда ще бъдат отложени за 2011 г., пише още изданието.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg