EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дарение от е-велосипеди за ВМА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дарение от е-велосипеди за ВМА

mail07:36 | 08.05.2020прегледи 2729 коментарикоментари 0


Докато полагат грижа за пациентите си, медиците също следва да изпълняват мерките, които важат за цялото общество - избягване на местата със струпване на хора, спазването на социална дистанция и всичко, което бе препоръчано от експертите през последните седмици. С желанието си да подкрепи лекарите и улесни придвижването им до работните места, компанията за електрически велосипеди “Елджой” се включва с подкрепа за медиците от Военномедицинската академия. 

В помощ на изпълнението на служебните задължения на лекарите на първа линия, в дните на извънредно положение, “Елджой” предостави на ВМА пет електрически велосипеда. 

Велосипедите ще послужат на представителите на медицинските екипи да стигат до работа, избягвайки обществения транспорт. “Елджой” позволяват придвижването да се извършва с помощта на батерия и мотор, което спестява усилията и свежда до минимум умората при управлението им. Освен екологично превозно средство, електрическите велосипеди спомагат и за спестяването на време и разходи при придвижването, както и избягване на местата с по-натоварен трафик. В периода до края на извънредното положение, “Елджой” гарантира и безвъзмездна техническа помощ и сервизиране за дарените колелетата.

“Последните седмици са времена на изпитание, не само за обществото,  възможностите на здравната ни система, но в голяма степен и за заетите в нея. За това ние от “Елджой” решихме да помогнем  именно на лекари. Подкрепата ни е за тези, които работят на първа линия, за по-бързото им и улеснено придвижване. Убедени сме, че електрическите колелета са не само революция в градското придвижване, но и са част от по-добрата среда, в която искаме да живеем - с чист въздух, по-малко автомобилен трафик и стрес. През последните месеци редица държави взеха мерки, за да поощрят тези, които вече са предпочели колелетата и да стимулират онези, които все още се колебаят - подобряване на инфраструктурата за велосипеди, ековаучери и подкрепа при закупуването на електрическо колело и други” коментира Галин Бонев, съосновател на “Елджой”.

Кризата с коронавирус показа как може да се намалят последствията от ежедневното замърсяване на градовете и насочи вниманието на властите в редица държави към опазването на околната среда. 

Голяма част населението на Италия, Германия, Франция, в САЩ и други водещи държави избира да остави автомобилите настрана и да се придвижва с велосипеди. В тези страни вече се работи по трансформиране на пътищата във велоалеи, изграждането на нова инфраструктура за колоездене и цялостно подобряване на условията за колоездачите.  Магазините за велосипеди почти навсякъде не са преустановявали работа, а в някои държави в периода на пандемията, са със статут на “основни”, поради силната необходимост от тях.

В Лондон наскоро бе обявено, че здравните работници могат да се възползват от специални кредитни условия за закупуването на електрическо колело.  Предложението идва след намаляването на броя на влаковете на метрото, което предизвиква струпване на много хора. Целта е да се подпомогнат здравните служители в изпълнението на работните им задължения и спазването на социална дистанция.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099