EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Данъчно цунами" за гърците през 2013 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Данъчно цунами" за гърците през 2013 г.

mail09:30 | 05.11.2012прегледи 620 коментарикоментари 0


"Данъчно цунами" ще удари през 2013 г. работещи, пенсионери, упражняващи свободни професии и предприятия в Гърция, предупреждава гръцкият в. "Нафтемборики". Според изданието "бурята" щяла да дойде от данъчната реформа, която правителството планира да осъществи с цел да промени радикално действащата сега данъчната система в страната. Очаква се реформата да донесе на хазната приходи
от данъци в размер на 1,7 млрд. евро. Над три милиарда евро пък се предвижда да са постъпленията в бюджета от увеличените данъци върху недвижимите имоти.

Същевременно, МВФ излезе със становището, че по-охолните слоеве от населението на Гърция трябва да платят справедлив дял във възстановяването на страната. Говорителят на Фонда Джери Райс каза това след публикуването в Гърция на списък със сметки на богати гърци в Швейцария, което предизвика скандал в Атина, съобщи AFP. Публикуването на списък с над 2000 гръцки "данъчни изгнаници", предаден през 2010 година от сегашния управляващ директор на МВФ Кристин Лагард, по времето, когато е била министър на икономиката на Франция, предизвика скандал в Атина в момент, когато страната е подложена на драстични икономии и увеличения на данъците. Костас Ваксеванис, журналистът, направил тези разкрития, беше подведен под съдебна отговорност за "нарушаване на лични данни" и днес бе изправен пред съда в Атина. "МВФ многократно е заявявал, че е много важно мерките за икономии да бъдат разпределени по справедлив начин за гръцкото население в момент, когато то полага огромни усилия за връщането на страната в правилния път", подчерта Райс. Говорителят на фонда обаче отказа да коментира директно "списъка Лагард", който съдържа данни от банка HSBC в Швейцария. Той препрати въпросите на журналистите към френското правителство за повече подробности.
Снимка: Архив


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg