EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Данъчно разследване по неотложност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данъчно разследване по неотложност

mail10:20 | 14.01.2013прегледи 529 коментарикоментари 0


Предложенията за увеличение на заплатите на министър-председателя, председателя на Народното събрание и на президента, които са подготвени още през април 2012 г., няма да бъдат внесени в НС - това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в предаването „Денят започва" на БНТ1. „Съзнавам, че сега не е моментът да се дискутира промяна на заплащането на първите трима в държавата, въпреки, че нашите предложения щяха да се приложат за следващото правителство", уточни Дянков. Тези законодателни инициативи са част от общата стратегия за реформа в държавната администрация. Вицепремиерът припомни, че предходното правителство е компенсирало ниското заплащане на висшите държавни длъжности с допълнителни доходи от участие в управлението на държавни дружества. Според Симеон Дянков именно това нерегулируемо получаване на високи заплати от държавните дружества е било нечестна практика в предишното правителство.

По другата законодателна промяна за въвеждане на данъчно разследване по неотложност, която предлага МФ, финансовият министър уточни, че „това е една малка първа стъпка за повече права на НАП при осъществяване на основните им дейности, а именно възможност органите по приходите при констатирано нарушение да снемат обяснения от отговорните лица в ревизирания обект по проблем, станал ясен по време на проверката". Предвижда се тази документация да се изпраща в икономическа полиция и в прокуратурата, като предвижданите промени не целят изземване на функциите на разследващите органи, подчерта министърът на финансите.
Вицепремиерът Дянков коментира и аспекти от социалната политика, като посочи, че закон за семейното подоходно облагане няма да пребори демографския проблем в страната ни, каквато идея се лансира напоследък. Според вицепремиера определящ фактор за раждането на повече деца са създадените условия на семействата за грижа и отглеждане на децата, а не колко ще вземат от държавата за второ или трето дете.
По темата за справянето с безработицата вицепремиерът отново отбеляза, че заедно със социалното министерство се работи по програми за включването в пазара на труда на млади, току-що завършили специалисти, както и по отношение на трайно безработните лица. Подобна мярка е например държавният бюджет да поеме плащането на осигуровки и данъци за 1 г. за наети такива лица от частния сектор./МФ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg