EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Данъчна спогодба с Нидерландия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данъчна спогодба с Нидерландия

mail15:05 | 17.09.2020прегледи 772 коментарикоментари 0


Министърът на финансите Кирил Ананиев и посланикът на Кралство Нидерландия в България Н. Пр. Беа тен Тъшър подписаха в Министерството на финансите нова Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане с данъци на доходите и предотвратяване на отклонението и заобикалянето на данъчното облагане в двете държави.

Действащата досега Спогодба е от 1990 г., като е подписана в условията на различни икономически отношения между двете страни и при действието на различна правна регламентация в българското законодателство в областта на данъците. Сключването на новата Спогодба се налага и заради актуалните промени в областта на международното данъчно облагане, инициирани от държавите от Г-20 и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за противодействие на свиването на данъчната основа и прехвърлянето на печалби. Новите насоки в тази област се съдържат в Проекта „Свиване на данъчната основа и прехвърлянето на печалби“ (Base Erosion and Profit Shifting – BEPS).

Данъчните правила, възприети в Спогодбата, са съобразени с действащото българско данъчно законодателство и съвременните принципи и развитие в международното данъчно облагане, отразени в актуалния Модел на данъчна спогодба на ОИСР. Подобен тип спогодби са важен елемент от междудържавната договорна база и са от общ икономически интерес, тъй като водят до стимулиране на стопанската и инвестиционната дейност между държавите./МФ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg