EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Данон Сердика" - американска собственост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Данон Сердика" - американска собственост

mail07:30 | 13.09.2013прегледи 1518 коментарикоментари 0


"Данон Сердика" обяви в съобщение до медиите, че прехвърля собствеността върху производствените си мощности в България на Schreiber Foods.

Американската компания Schreiber Foods е специализирана в производството на млечни продукти за собствени марки на търговски вериги и е дългогодишен партньор на Danone.

Освен в България, Danone прехвърля на американския си партньор собствеността на производството си и в Чехия и Португалия. Решението е част от стратегията на компанията да осигури устойчив растеж, да увеличи конкурентноспособността си и да оптимизира производствените си капацитети и разходи, имайки предвид спада на пазарите в Европа.

По думите на Цветелина Георгиева от "Данон Сердика" прехвърлянето на собствеността няма да промени нищо в производството – мощностите, асортимента и работните места ще бъдат запазени. "Всичко си остава постарому, просто прехвърляме собствеността", каза тя за "Регал".

Мениджърите на "Данон Сердика" ще обсъдят това решение с партньорите си в следващите дни и ще съдействат за плавен трансфер на всички процеси, свързани със сделката, в партньорство с Schreiber Foods.

 

Източник:Регал
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg