EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Данните от GSM станциите – публични

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данните от GSM станциите – публични

mail17:33 | 26.09.2009прегледи 857 коментарикоментари 0


Междуведомствената група предлага да се въведе постоянно измерване на електромагнитните излъчвания от базовите станции на мобилните оператори в близост до училища и детски градини,  съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Данните от измерванията ще бъдат достъпни за всички граждани от февруари 2010, а техниката ще бъде осигурена от мобилните оператори, съобщават от министерството.
Междуведомствената работна група бе назначена от премиера Бойко Борисов, за да предложи мерки за допълнителен контрол на влиянието на излъчванията от базовите станции на мобилните оператори.
Сред действията, които междуведомствената група предлага, са създаването и поддържането на публично достъпна електронна база-данни към Министерството на здравеопазването, както и въвеждането на допълнителни санитарно-хигиенни изисквания, оптимизирането на процедурата по проектирането, изграждането и въвеждането на базовите станции в експлоатация. Изискването за мониторинг ще бъде регламентирано в пакет от наредби, който се подготвя, за да се осигурят работещи механизми за контрол.    
Предвижда се и значително повишаване на глобите при нарушения от страна на мобилните предприятия, се посочва в съобщението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150